Penészedés megszüntetése

peneszedes-megszuntetese

Hányszor tette már fel magának a kérdést, hogy hogyan élhetne penészmentes lakásban? Szakembereink segítenek Önnek a penészedés megszüntetésében!

Számtalan háztartásban jelen van a penészedés, mint megoldhatatlannak tűnő, állandóan visszatérő probléma.   A penészedés nem csak az egészségre fejti ki káros hatásai, hanem az ingatlanuk értékét is nagymértékben csökkenti.

Mi a penészedés kialakulásának az oka?

A penészgomba állandóan jelen van a levegőben, de a penészedés csak akkor kezdődik meg, ha megtalálja a számára ideális körülményeket.  A penészgomba az olyan helységeket kedveli, ahol huzamosabb ideje magas a páratartalom. Az ilyen helységekben egy idő után biztosan meg fognak jeleni az első penészfoltok. A száraz, megfelelő hőmérsékletű és jól szellőzött felületen a penészedés nem indul meg. Penész kialakulhat olyan helyen is, ahol a levegő páratartalma a hideg felületekre lecsapódhat. Ez olyan helyeken lehetséges, ahol az úgynevezett harmatponti hőmérséklet az uralkodó. Amennyiben a párátlanítás nem nyújt megfelelő megoldást a penészedésre megszüntetésére, akkor kérje szakembereink segítségét, akik széles körű jártasságukkal a témába megállapítják Önnek a probléma fő okát.

Ne a penészt akarja eltüntetni, hanem az egyik fő okát megszüntetni, mely a magas páratartalom!

Mit tehetünk a penészedés megszüntetése érdekében?

Elsősorban a páratartalom csökkentése a cél, mely elérhető a megfelelő szellőztetéssel, vagy egy minőségi szellőztetőrendszer telepítésével. Sajnálatos tévhit, hogy a műanyag nyílászáróra való cserélés után törvényszerű, hogy megkezdődjön a penészedés. Ez a technológiailag jól felépített nyílászárók esetében nem fordulhat elő! Tapasztalataink szerint nem a műanyag nyílászárókra való csere okozza a főproblémát, hanem a falak alapvető szigetelése. A penészedés megszüntetése érdekében, mindenképpen szükséges a helyszín alapos felmérése, melyet ingyenes biztosítunk megrendelőink számára.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a penészedés megszüntetésével kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Tapasztalt és jól képzett kollégáink készséggel megválaszolják minden felmerülő kérdését!